1 ste drukke week - Reisverslag uit Vryburg, Zuid-Afrika van Irene / Rebecca Dijk / Teuben - WaarBenJij.nu 1 ste drukke week - Reisverslag uit Vryburg, Zuid-Afrika van Irene / Rebecca Dijk / Teuben - WaarBenJij.nu

1 ste drukke week

Door: Irene / Rebecca

Blijf op de hoogte en volg Irene / Rebecca

19 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Vryburg

Veel lees plezier, dit kan wel even duren dus neem rustig de tijd ervoor!!

Maandag 16 juli, Zijn we met een paar leerlingen van australie en wat docenten daarvan naar een farmschool geweest. Wij dachten dat het een school zou zijn waar kinderen boer wilde worden of iets met dieren wilden gaan doen. Maar toen wij daar aankwamen zagen wij dat ze daar erg arm waren. Groot stuk township (platenhuisjes) echt vreselijk. Ze hebben daar geen elekstriciteit en geen water, er word 1 keer per dag water gebracht met een tank en dan nog zijn lang niet alle mensen voor zien van water. De school heeft ook erg weinig ze hebben weinig materiaal, en de school ziet er erg oud en kapot uit. De australiers hadden geld ingezameld en hebben daar allemaal spullen voor gekocht voor de school zoals voetballen en dingen die ze kunnen gebruiken om te leren. Toen wij die spullen aan ze gaven, echt je moest ze is zien hoe blij die kinderen waren gelijk spelen en ooo zo blij. Als dank zongen zij een lied voor ons, rebecca en ik kregen de tranen in de ogen hoe mooi dat was. Maar ook in wat voor leefomstandigen ze moeten leven. Het was een erg indrukwekende dag, vermoeiend ook(emotioneel). We hebben er ook erg veel van geleerd.

Dindsdag 17 juli, Hebben we een dag meegelopen met de kinderen van de primairyschool eerst gingen ze wat rekenenen en lezen in het algemeen en daarna kregen ze zelfstandig werk. Wij liepen wat door de klas heen om te kijken of we kinderen konden helpen.
In de pauze hebben we even wat gedronken, en ik wou ook wel is zien hoe de kinderen de pauze door brachten. Wij naar buiten en de kinderen kwamen rennend op ons af lopen. Wouden allemaal spelletjes spelen. Ze gingen met z'n alle in een ring staan en een lied zingen, 1 iemand ging in het midden staan en die moest dan dansen en na dat het liedje was afgelopen moest die gene iemand aanwijzen. Was echt geweldig om te zien hoe die kinderen zelfstandig bezig waren en zoveel lol hadden. En ze hebben ook al zo'n goed ritme gevoel.
Na de pauze gingen we naar een andere groepje toe, dat waren een aantal meiden die aan het dansen waren. Op 2 liedjes hadden ze allemaal pasjes verzonnen. Met een jongen die ook op deze school had gezeten en nu veel in dansen doet. Zag er allemaal erg leuk uit en ze konden ook erg goed dansen. Ze hadden aan hun lerares gevraagd of ze de dansjes ook in de kerk mochten laten zien. Dat vonden ze prachtig en dat gebeurde dus ook.
Dit was een erg leuke dag.

Woensdag 18 juli, S'morgens nog even oefenen van de pasjes en toen zijn we richting de kerk gegaan. Rebecca had ook met 1 liedje meegeoefenen en deed dat ook erg leuk mee in de kerk. Verder was het andere dansje ook erg goed gegaan.
Nadat waren er nog 2 meiden die een prijshadden gewonnnen met zingen en dat aan ons lieten horen, erg mooi en hoog.
Er was ook nog een groep jongens die de eerste prijs hadden gewonnen met het bespelen van instrumenten (soeloesoeloeinsturmenten) Klonk schitternd.
Het was wel een hele andere kerkdienst die in nerderland zou worden gegeven, maar wel erg mooi en veel met zingen en dansen. Was dus erg gezellig.

Donderdag 19 juli, Vandaag zijn we weer naar de primairyschool geweest en dit keer bij Grade 2 eerst in het lokaal wat rekenenen en kloklezen. Daarna wat zelfstandig werken.
Na de pauze ben ik met de meiden wezen hockeyen. Was erg leuk alleen wel een erg groote groep, de meeste konden het al wel aardig maar doordat het op gras gespeeld word is het erg lastig om de bal bij je te houden. Tijdens het spelen kon je wel merken dat ze het nog neit zo heel goed konden, veel op een kluitje en keken niet om zich heen of er iemand vrijstond ofzo.
Rebecca was met de rest van de groep de jongens wezen voetballen. Was lekker makkelijk bal geven en ze gaan voetballen. Dus dat was ook leuk.
Na het sporten was de school al weer bijna uit. Hebben nog wat getekend en zijn toen naar huis gegaan.

Het gaat met ons verder wel goed, was wel een redelijk vermoeiende week al wel het een en ander geleerd. Vooral maandag was een speciale dag. Heeft veel indruk op ons gemaakt.
Verder praten we wat met de kinderen op de school en proberen we wat contacten te leggen.
Morgen gaan we nog weer met de kinderen bij primairyschool rondlopen en misschien wat less geven.

We hebben zondag ook nog door de kloof gelopen en dat was ook echt prachtig tis echt een onwijs mooie omgeving!!!!

Foto's komen later (duurt erg lang voordat die er opstaan) Dus heb geduld.

Groetjes, en dikke kussss ons.

• 19 Juli 2007 - 16:44

Karijn:

het klinkt echt fantastisch...dat verhaal waar jullie de tranen van in de ogen kregen....ik kreeg gwoon kippenvel alleen al oten ik het las;) zal idd heeeeel mooi zijn geweest!

• 19 Juli 2007 - 16:55

Dave:

ey,

zo te zien vermaken jullie je prima daar;)
    ene toch leuk om te lezen wat jullie allemaal uitspoken(A)

• 19 Juli 2007 - 17:47

Mariska:

hey lieverd!

echt leuk om te lezen, dat je het zo goed naar je zin hebt!
    leuke verhaaltjes!

misje.. maar dat wist je al:)

groetjes aan irene!

kus maris

• 19 Juli 2007 - 18:39

Henny:

klinkt goed allemaal.wij gaan naar denemarken zal iets minder indrukwekkend zijn,maar juliie reisverslag brengt ons iets dichter bij een heel andere wereld.water is bij ons zo gewoon kraantje open en ......dikke kus

• 19 Juli 2007 - 19:37

Gerda:

wat een prachtig verhaal irene!! dank je!
    mail je snel.XXX O ja kusje van danza.

• 19 Juli 2007 - 21:16

Judith:

Wat bijzonder dat jullie dat zo van dichtbij mogen meemaken. Ik ben jaloers op jullie hoor! Zo te lezen, zijn de kinderen nu al gek op jullie. En fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
    Ik kijk nu al weer uit naar jullie volgende verhaal!!

Groetjes Judith (en Dennis en de kids natuurlijk)

• 20 Juli 2007 - 11:04

Aniek:

Heej meiden!

Ontzettend leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben, Het klinkt allemaal fantastisch!

Ontzettend veel plezier nog!

Liefs Aniek

• 20 Juli 2007 - 12:43

Tamara:

He girls...

Het klinkt allemaal heel erg mooi!! Hebben jullie ook al wilde dieren gezien enz??

En VET dat die kinderen jullie met open armen hebben ontvangen...

Veel succes verder... en wacht met smart op het volgend verhaaltje!!

Liefss

• 21 Juli 2007 - 08:31

Nicole:

Hai Irene,
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen. Zal zeker de website een beetje in de gaten houden van jullie ontwikkelingen. Kan ik jou gelijk op de hoogte houden van de resultaten van ons nieuwe (kampioens)team. Het is dan ook maar goed dat je in de tweede helft er gewoon weer bij bent, dan kun je het feest nog mooi meemaken. Heel veel plezier.
    Liefs Nicole

• 22 Juli 2007 - 14:17

Riet:

het kan ook niet anders dat je er stil van wordt als je de townships bezoekt. Dan besef je dus echt wel in wat voor welwaartwereld wij leven. Fijn dat jullie eerste week met positieve ervaringen is verlopen. Waarschijnlijk zien jullie voldoende mogelijkheden om aan te gaan pakken het komende half jaar. Geniet ervan.
    Dikke kus,
    Riet en Klaas

• 22 Juli 2007 - 15:12

Lenny:

Hey Lieverd..

Ben blij dat je het daar leuk hebt...
    Jullie hebben dus al veel dingen gedaan...
    Maak er maar een leuke tijd van..
    Veel plezier daar nog...

Love You
    Hele Dikke Kusz...

P.S Ik hou me aan mijn woord.
    Mady en ik hebben nog niet veel ruzie gemaakt... ;)

• 22 Juli 2007 - 18:46

Audrey:

Hallo Beccy
    Wat geweldig dat alles zo goed gaat.Natuurlijk zijn de kinderen nu al gek op jou want met zo'n lieve meid kan dat ook niet anders.Geniet er goed van want zo'n half jaar is zo weer voorbij.
    Love you!! Dikke kus Audrey

• 26 Juli 2007 - 20:55

Oma Schepers:

lieve irene

nooit gedacht dat ik zo met je zou communiceren. ik heb genoten van je verhaal. liefs van oma

• 28 Juli 2007 - 19:08

Opa Van Dijk.:

hallo Irene wij willen even laten weten dat we je eerste indrukken hebben gelezen,het lijkt ons een hele mooie ervaring.Wij wensen jou en Rebecca nog heel veel plezier en vele kontakten met de mensen waar jullie mee om moeten gaan.Heel veel sterkte met je werk ,en wij laten nog wel eens wat van ons horen .groetjes van Opa en Oma.

• 28 Juli 2007 - 20:33

Fennie:

we zijn er weer van vakantie kan toch ook zonder jou beccy was heel leuk langs de moesel (de rivier niet de drank)was leuk om met je te bellen de foto`s komen naar je toe kuzzz pa en ma
    en de groetjes ook voor Irene

• 29 Juli 2007 - 10:00

3llis:

Echt super dat jullie het naar je zin hebben daar, denk vaak a je bekkie!

ciou...

Ellis

• 30 Juli 2007 - 16:59

Lenie:

Hoi Beccy,wat wil ik nu graag met je ruilen,we hebben n.l 10 dagen pal voor ons huis de kermis lawaaaaaai tot 12 uur

Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben.Met oma gaat het weer heeel goed.

• 01 Augustus 2007 - 11:01

Tessa Boers:

hey rebeca ik mis je al een beetje.
    maar je vindt het vast wel leuk in zuid afrika. nog veel plezier in zuid afrika
    ps
    ik heb op je bed geslapen vannacht.

xxx heel veel xxx tessa